o nastopi hladno vreme, ne morete držati sveče, da bi se pogreli ob ognju. Že od nekdaj so bili ognji in kamini prostor za zbiranje prijateljev in družine ter izmenjavo zgodb. Brlog, kjer se lahko usedete in sprostite po dolgem dnevu, in nekje, kjer lahko obesite otroške nogavice in praznične okraske. Za to navlečeš svoje volnene nogavice, skuhaš kuhano vino in odpreš dobre piškote.

Peči na drva so odlična brezčasna osrednja točka vsakega življenjskega prostora, pogosto zavzamejo osrednje mesto med pohištvom.

Ogreva vas narava

Ponovno ustvarjanje ambienta kamina brez škodljivega dima je eden od mnogih razlogov, zakaj so peči na drva postale priljubljena stalnica v domovih. Čeprav so odprti ognji tradicionalni, lahko vaš dom ogrejejo le do 15 % toplotne moči. Kakovostne peči na drva pa ne samo da poustvarijo prijetno izkušnjo ob ognju, temveč imajo stopnjo učinkovitosti do 83,9 % toplotne moči, odvisno od modela, ki ga izberete. To pomeni, da bo peč na drva dala več kot petkrat več toplote kot standardni odprti kamin – učinkovito.

Peči na drva ostajajo priljubljene, ker je pridobivanje kvalitetnega suhega lesa lahko stroškovno učinkovito v primerjavi z drugimi viri goriva; še posebej, če imate svoj gozd. Peči s stekleno sprednjo stranjo niso le način uživanja v utripajočih plamenih, ki grejejo vašo dnevno sobo, ugotovili boste, da je to tudi najučinkovitejši način za kurjenje polen.

Kurjenje kvalitetnega suhega lesa, v nasprotju s kurjenjem svežega lesa, sprosti še manj ogljikovega dioksida, kot bi ga, če bi se naravno razgradilo, zaradi česar je eden izmed okolju najbolj učinkovitih načinov ogrevanja. Les je tudi obnovljivo gorivo.